1. Κλασσική ξενάγηση και γευσιγνωσία

Εντρυφήστε στην τέχνη της γευσιγνωσίας του κρασιού και ανακαλύψτε τα μυστικά του οινοποιείου Αφιανές.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τον πραγματικό χαρακτήρα κάθε κρασιού, με ένα έμπειρο μέλος του οινοποιείου να σας καθοδηγεί στις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας, σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μάθημα οινογευσίας. Δοκιμάστε δύο φρέσκα και δύο παλαιωμένα κρασιά και μάθετε πώς να διακρίνετε τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις αρωματικές «πτυχές» που προσδίδει η παλαίωση. Το σύντομο αυτό μάθημα γευσιγνωσίας συνοδεύεται από παξιμάδια ψημένα σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Μάθετε όχι μόνο πώς να αναγνωρίζετε διαφορετικά οινικά προφίλ αλλά και πώς να επιλέγετε το καταλληλότερο κρασί για κάθε περίσταση.

Κάντε μια περιήγηση στο κτήμα ξεκινώντας από το «πιθοστάσι», όπου βρίσκονται θαμμένα στη γη τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια ζύμωσης και παλαίωσης των κρασιών Afianes και γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης των αρχαίων Ικαριωτών. Δείτε από κοντά το γρανιτένιο πατητήρι όπου τα σταφύλια πατιούνται με τα πόδια και οδηγηθείτε στο πέτρινο πειρατικό σπιτάκι του οινοποιείου στο οποίο φυλάσσονται τα παλαιότερα κρασιά του κτήματος. Επισκεφθείτε το λαογραφικό χώρο του οινοποιείου όπου εκτίθεται μια πλούσια συλλογή παραδοσιακών ικαριώτικων ειδών οικοτεχνίας και γνωρίστε την μακρά οινική παράδοση του νησιού.

  • 90 λεπτά
  • 4 κρασιά (40ml)
  • Περιήγηση στους χώρους του κτήματος (Κυκλώπειο πατητήρι, παραδοσιακό πιθοστάστι, αμφιθέατρο Διόνυσος, Αντιπειρατικό μετόχι και στο λαογραφικό μας μουσείο )
  • Προσωπικό Οινοποιείου
  • Παραδοσιακά παξιμάδια & εμφιαλωμένο νερό
  • Τρίτη-Σάββατο : ώρες εκκίνησης για
  • Μαιο – Οκτώβριο 14:30 – 16:30
  • Νοέμβριο- Απρίλιο  κατόπιν συνεννόησης

2. Πλήρης οινική εμπειρία με τον οινοποιό

Ανακαλύψτε τους «θησαυρούς» του οινοποιείου Αφιανές και τα μυστικά της οινοποίησης μέσα από ένα πλήρες μάθημα γευσιγνωσίας.

Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στον αμπελώνα του Προφήτη Ηλία και ανακαλύψτε την ιστορία της Ικαρίας, μάθετε για την χλωρίδα και πανίδα και τις ιδιαίτερες αμπελουργικές τεχνικές των Ικαριωτών, έπειτα επισκεφθείτε το «πιθοστάσι», όπου το κρασί ζυμώνεται μέσα σε παραδοσιακά πήλινα πιθάρια θαμμένα στη γη και γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης της αρχαίας Ικαρίας. Δείτε το γρανιτένιο πατητήρι και επισκεφθείτε τη λαογραφική γωνία με μια πλούσια συλλογή παραδοσιακών ικαριώτικων ειδών λαϊκής τέχνης.

Παρακολουθήστε ένα μάθημα γευσιγνωσίας από τον ίδιο τον οινοποιό και γνωρίστε τις τεχνικές οινοποίησης που τελειοποίησε στο πέρασμα του χρόνου. Στο πειρατικό πέτρινο σπιτάκι με τα παλαιότερα κρασιά του κτήματος θα δοκιμάσετε επτά από τις καλύτερες εσοδείες του οινοποιείου. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα αρώματα και άλλα χαρακτηριστικά του κρασιού.

Απολαύστε ένα πλατό από εξαιρετικά τυριά και υψηλής ποιότητας αλλαντικά από την Ικαρία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας θα πάρετε ένα κομμάτι της πραγματικής Ικαριάς, της φιλοσοφίας του τόπου και ελπίζουμε τα αρώματα ,οι γεύσεις και οι ιστορίες μας να σας συντροφεύουν για το υπόλοιπο ταξίδι σας.

  • 3 ώρες
  • 5 κρασιά εξαίρετων τρύγων
  • Περιήγηση στον αμπελώνα και στους χώρους του κτήματος ,το Κυκλώπειο πατητήρι, το παραδοσιακό πιθοστάστι, το αμφιθέατρο Διόνυσος, το Αντιπειρατικό μετόχι και το λαογραφικό μας μουσείο
  • Πλατό από εξαιρετικά τυριά και υψηλής ποιότητας αλλαντικά, από την Ικαρία, αλλά και από όλη την Ελλάδα
  • Οινοποιός

3. Κάθετη γευστική δοκιμή Pithari ερυθρό / λευκό

Ανακαλύψτε τις ποικιλίες Φωκιανό και Μπεγλέρι, δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στο νησί της Ικαρίας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σε αυτή τη γευστική δοκιμή, δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθείτε το «δυναμικό παλαίωσης» των δύο ποικιλιών, καθώς θα δοκιμάσετε τέσσερα διαφορετικά έτη από εξαιρετικά εκλεκτούς οίνους, οι οποίοι ωριμάζουν μέσα σε πιθάρια θαμμένα στη γη!

Η έννοια της παλαίωσης είναι σημαντική για τον οίνο. Η δυνατότητα του οίνου να εξελιχθεί με τον χρόνο και όχι μόνο να επιβιώσει, είναι σημάδι ποιότητας αλλά και τεχνογνωσίας ενός οινοποιού και απαιτείται υπομονή και πίστη για να μπορέσει κανείς να περιμένει να ωριμάσει ένα κρασί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε πλήρη εικόνα της εξέλιξης του κρασιού από χρονιά σε χρονιά είναι να δοκιμάσετε πολλές χρονιές στη σειρά. Αυτή η δοκιμή ονομάζεται στον οινικό κόσμο «κάθετη» ακριβώς επειδή «κατεβαίνει» στο χρόνο, επιτρέποντάς σας να διαπιστώσετε τη μεταμόρφωση του ίδιου κρασιού με το πέρασμα των ετών.

Κάντε μια περιήγηση στο κτήμα, ξεκινώντας από το «πιθοστάσι», όπου βρίσκονται θαμμένα στη γη τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια ζύμωσης και παλαίωσης των κρασιών Afianes. Γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης των αρχαίων Ικαριωτών και δείτε από κοντά το γρανιτένιο πατητήρι, όπου τα σταφύλια πατιούνται με τα πόδια.

  • 60 λεπτά
  • 4 κρασιά εξαίρετων τρύγων (40ml)
  • Περιήγηση στους χώρους του κτήματος όπου γίνεται η παραγωγή των οίνων Pithari (Κυκλώπειο πατητήρι, παραδοσιακό πιθοστάσι)
  • Προσωπικό Οινοποιείου
  • Παραδοσιακά παξιμάδια & εμφιαλωμένο νερό
  • Τρίτη-Σάββατο: ώρες εκκίνησης για
  • Μάιο – Οκτώβριο 14:30 – 16:30
  • Νοέμβριο- Απρίλιο κατόπιν συνεννόησης

Γευστική δοκιμή κρασιών

Τιμή: 28€/άτομο

  • 90 λεπτά
  • 4 κρασιά (40ml)
  • Περιήγηση στους χώρους του κτήματος (Κυκλώπειο πατητήρι, παραδοσιακό πιθοστάστι, αμφιθέατρο Διόνυσος, Αντιπειρατικό μετόχι και στο λαογραφικό μας μουσείο )
  • Προσωπικό Οινοποιείου
  • Παραδοσιακά παξιμάδια & εμφιαλωμένο νερό
  • Τρίτη-Σάββατο : ώρες εκκίνησης για
  • Μάιο – Οκτώβριο 14:30 – 16:30
  • Νοέμβριο – Απρίλιο κατόπιν συνεννόησης

Τηλεφωνήστε μας για κράτηση

Πλήρες Μάθημα Γευσιγνωσίας Παλαιωμένων Κρασιών

Τιμή: 150€/άτομο

  • 3 ώρες
  • 5 εκλεκτά κρασιά (40ml)
  • Περιήγηση στον αμπελώνα και στους χώρους του κτήματος ,το Κυκλώπειο πατητήρι, το παραδοσιακό πιθοστάστι, το αμφιθέατρο Διόνυσος, το Αντιπειρατικό μετόχι και το λαογραφικό μας μουσείο
  • Οινοποιός Νίκος ή Κωνσταντίνος
  • Πλατό από εξαιρετικά τυριά και υψηλής ποιότητας αλλαντικά από την Ικαρία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
  • Τετάρτη – Σάββατο: ώρες εκκίνησης για Μάιο – Οκτώβριο 12.00 και 17.00
  • Μόνο με ραντεβού, Κρατήσεις τουλάχιστον 48 ώρες πριν

Τηλεφωνήστε μας για κράτηση

Κάθετη γευστική δοκιμή Pithari ερυθρό / λευκό

Τιμή: 48€/άτομο

  • 60 λεπτά
  • 4 κρασιά εξαίρετων τρύγων (40ml)
  • Περιήγηση στους χώρους του κτήματος όπου γίνεται η παραγωγή των οίνων Pithari (Κυκλώπειο πατητήρι, παραδοσιακό πιθοστάσι)
  • Προσωπικό Οινοποιείου
  • Παραδοσιακά παξιμάδια & εμφιαλωμένο νερό
  • Τρίτη-Σάββατο: ώρες εκκίνησης για
  • Μάιο – Οκτώβριο 14:30 – 16:30
  • Νοέμβριο- Απρίλιο κατόπιν συνεννόησης

Τηλεφωνήστε μας για κράτηση