Το οινοποιείο βρίσκεται σε έναν κατάφυτο λόφο, διάσπαρτο με ογκόλιθους από γρανίτη, ένα πραγματικό «καταφύγιο» για τους εραστές του κρασιού και της φύσης. Δεν ήταν μόνο το πάθος για το καλό κρασί που οδήγησε την οικογένεια Αφιανές που οδήγησε σε αυτό το ταξίδι, αλλά και ένας βαθύ σεβασμός προς τις αρχαίες ικαριώτικες τεχνικές, τις τοπικές ποικιλίες και τις παραδόσεις οι οποίες διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες.

Επισκέψιμο οινοποιείο

Το κτήμα Αφιανές στα ικαριώτικα υψίπεδα, με θέα στα δυτικά του νησιού, είναι το σημείο όπου το κρασί, οι φίλοι, η φύση και η παράδοση συναντώνται.

  • To οινοποιείο είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο.
  • Από 1 Νοεμβρίου μέχρι 31Απριλίου κατόπιν ραντεβού
  • Μάιο με Οκτώβριο Τρίτη μέχρι Σάββατο 16.00 – 23.30 συστήνουμε  κράτηση για την καλύτερη οργάνωση της εμπειρίας σας, από μέρους μας

 

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου μας. Η ομάδα μας πραγματοποιεί οργανωμένες ξεναγήσεις κάθε

Τρίτη- Σάββατο στις ακόλουθες ώρες: 16.30 // 18.30 // 20.30.

Στις ξεναγήσεις μας οι επισκέπτες θα εντρυφήσουν στις παραδοσιακές τεχνικές της Ικαριώτικης οινοποίησης, θα εξερευνήσουν το γρανιτένιο πατητήρι όπου γίνεται το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών, θα περπατήσουν δίπλα στο πιθοστάσι του οινοποιείου μας και θα επισκεφτούν το πετρόχτιστο πειρατικό σπιτάκι μέσα στο οποίο φυλάσσονται τα παλαιωμένα κρασιά μας. Στους χώρους του οινοποιείου μας περιλαμβάνεται το γρανιτένιο αμφιθέατρο «Διόνυσος» στο οποίο οργανώνονται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ο λαογραφικός χώρος με εκθέματα που έχουν προσφερθεί από αγαπημένους χωριανούς, φίλους και συγγενείς και αναφέρονται στην καθημερινή ζωή της ικαριώτικης οικογένειας του προηγούμενου αιώνα. Στο τέλος κάθε ξενάγησης ακολουθεί γευσιγνωσία φρέσκων και παλαιωμένων κρασιών με σκοπό να γνωρίσετε την φιλοσοφία μας όχι μόνο σχετικά με την οινοποίηση αλλά με την ίδια τη ζωή.

Σε συνέχεια αυτής της μοναδικής εμπειρίας μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στο υπαίθριο Wine Bar του οινοποιείου μας με θέα το Αιγαίο και να γευτείτε πλατώ και πιάτα ημέρας από την παραδοσιακή κουζίνα της Μαρίας με τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή να προμηθευθείτε κρασιά της συλλογής μας από το πωλητήριο του οινοποιείου.

Σας περιμένουμε για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση – γαστρονομία – γευσιγνωσία με την παρέα σας!

Υπαίθριο bar

Σας περιμένουμε Τρίτη με Σάββατο  από 1 Μαίου με 30 Οκτώβρη ώρες 16.00 – 23.30 για συνοδευτικά πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, χειροποίητες πίτες με τοπικά προϊόντα, συνοδευτικά πλατό ντόπιων βιολογικών προϊόντων, μεζέδες αλλά και φυσικά για να γευτείτε την πλούσια συλλογή ικαριώτικων οίνων μας στον υπαίθριο χώρο του wine bar. Μην ξεχάσετε να μας ρωτήσετε για το πίατο η  επιδόρπιο ημέρας.

Ελάτε να απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα ή μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με την παρέα σας ή το άλλο σας μισό και θέα το Αιγαίο πέλαγος !

Επίσης σερβίρονται πιάτα vegeterians και vegan.

Είστε ευπρόσδεκτοι με το κατοικίδιο σας (μην ξεχάσετε το λουράκι του).

Γευσιγνωσία & ξενάγηση

Δοκιμάστε τις εκλεκτές μας ποικιλίες κρασιού. Κλείστε ραντεβού και γνωρίστε τες από κοντά σε μια μοναδική εμπειρία.

Εκδηλώσεις

Στο οινοποιείο μας γίνονται τακτικά εκδηλώσεις. Από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι γάμους και γλέντια! Ενημερωθείτε για τις επόμενες εκδηλώσεις στο παράρτημα Τα Νέα μας είτε στους επίσημους λογαριασμούς @afianeswines σε social media.

Οινικές εμπειρίες

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο του οινοποιείου μας μέσα από μια μοναδική ξενάγηση!