Sold Out!

Κάθετη γευστική δοκιμή Pithari ερυθρό / λευκό με γεύμα

100,00

Κάθε Παρασκευή, χρειάζεται προκράτηση.

Ανακαλύψτε τις ποικιλίες Φωκιανό και Μπεγλέρι, δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στο νησί της Ικαρίας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σε αυτή τη γευστική δοκιμή, δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθείτε το «δυναμικό παλαίωσης» των δύο ποικιλιών, καθώς θα δοκιμάσετε τέσσερα διαφορετικά έτη από εξαιρετικά εκλεκτούς οίνους, οι οποίοι ωριμάζουν μέσα σε πιθάρια θαμμένα στη γη!

Η έννοια της παλαίωσης είναι σημαντική για τον οίνο. Η δυνατότητα του οίνου να εξελιχθεί με τον χρόνο και όχι μόνο να επιβιώσει, είναι σημάδι ποιότητας αλλά και τεχνογνωσίας ενός οινοποιού και απαιτείται υπομονή και πίστη για να μπορέσει κανείς να περιμένει να ωριμάσει ένα κρασί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε πλήρη εικόνα της εξέλιξης του κρασιού από χρονιά σε χρονιά είναι να δοκιμάσετε πολλές χρονιές στη σειρά. Αυτή η δοκιμή ονομάζεται στον οινικό κόσμο «κάθετη» ακριβώς επειδή «κατεβαίνει» στο χρόνο, επιτρέποντάς σας να διαπιστώσετε τη μεταμόρφωση του ίδιου κρασιού με το πέρασμα των ετών.

Κάντε μια περιήγηση στο κτήμα, ξεκινώντας από το «πιθοστάσι», όπου βρίσκονται θαμμένα στη γη τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια ζύμωσης και παλαίωσης των κρασιών Afianes. Γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης των αρχαίων Ικαριωτών και δείτε από κοντά το γρανιτένιο πατητήρι, όπου τα σταφύλια πατιούνται με τα πόδια.

Εξαντλημένο

Κατηγορία:

Event Details

Venue: Afianes Winery

Phone: '+3022750 40008, +3022750 41556 +3022750 41352

Email: info@afianeswines.gr

  • 60 λεπτά
  • 4 κρασιά εξαίρετων τρύγων (40ml)
  • Περιήγηση στους χώρους του κτήματος όπου γίνεται η παραγωγή των οίνων Pithari (Κυκλώπειο πατητήρι, παραδοσιακό πιθοστάσι)
  • Προσωπικό Οινοποιείου
  • Παραδοσιακά παξιμάδια & εμφιαλωμένο νερό
  • Παρασκευές: ώρες εκκίνησης για
  • Μάιο – Οκτώβριο 16:30 – 18:30 – 20:30
  • Νοέμβριο- Απρίλιο κατόπιν συνεννόησης