Οίνος: Λευκός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Τοπική ποικιλία Μπεγλέρι 100%.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Λιτάνη (υψόμετρο 400m.)
Οινοποίηση: Προζυμωτική ψύξη, στη συνεχεία ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστή την ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 12°C. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση ακολουθεί ανάδευση με τις ευγενείς λάσπες ανά δέκα ημέρες για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και ακατέργαστο.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον πέντε ετών, κατά τη διάρκεια της οποίας μειώνεται η ένταση της μύτης και βελτιώνονται σημαντικά τα γευστικά χαρακτηριστικά του, καταλήγοντας σε ώριμο ροδάκινο και μαρμελάδα αχλάδι. Η οξύτητα του παραμένει σε σημαντικό βαθμό, η γλυκιά επίγευση απογειώνεται και αυξάνονται οι ροδακινί ανταύγειες του.
Παραγωγή: 2.900 φιάλες.