Πλήρης γαστρο-οινική εμπειρία με τον οινοποιό

150,00

Ανακαλύψτε τους «θησαυρούς» του οινοποιείου Αφιανές και τα μυστικά της οινοποίησης μέσα από ένα πλήρες μάθημα γευσιγνωσίας.

Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στον αμπελώνα του Προφήτη Ηλία και ανακαλύψτε την ιστορία της Ικαρίας, μάθετε για την χλωρίδα και πανίδα και τις ιδιαίτερες αμπελουργικές τεχνικές των Ικαριωτών, έπειτα επισκεφθείτε το «πιθοστάσι», όπου το κρασί ζυμώνεται μέσα σε παραδοσιακά πήλινα πιθάρια θαμμένα στη γη και γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης της αρχαίας Ικαρίας. Δείτε το γρανιτένιο πατητήρι και επισκεφθείτε τη λαογραφική γωνία με μια πλούσια συλλογή παραδοσιακών ικαριώτικων ειδών λαϊκής τέχνης.

Παρακολουθήστε ένα μάθημα γευσιγνωσίας από τον ίδιο τον οινοποιό και γνωρίστε τις τεχνικές οινοποίησης που τελειοποίησε στο πέρασμα του χρόνου. Στο πειρατικό πέτρινο σπιτάκι με τα παλαιότερα κρασιά του κτήματος θα δοκιμάσετε επτά από τις καλύτερες εσοδείες του οινοποιείου. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα αρώματα και άλλα χαρακτηριστικά του κρασιού.

Απολαύστε ένα πλήρες σπιτικό παραδοσιακό Ικαριώτικο γεύμα 7 διαφορετικών πιάτων μαγειρεμένο από την Μαρία με συνοδεία δύο ποτηριών κρασί κατάλληλα επιλεγμένα.

Ολοκληρώνοντας θα πάρετε ένα κομμάτι της πραγματικής Ικαριάς, της φιλοσοφίας του τόπου και ελπίζουμε τα αρώματα ,οι γεύσεις και οι ιστορίες μας να σας συντροφεύουν για το υπόλοιπο ταξίδι σας.

Κατηγορία:

Event Details

Venue: Afianes Winery

Phone: +3022750 40008, +3022750 41556 +3022750 41352

Email: info@afianeswines.gr

  • 4 ώρες
  • 5 κρασιά εξαίρετων τρύγων
  • Περιήγηση στον αμπελώνα και στους χώρους του κτήματος ,το Κυκλώπειο πατητήρι, το παραδοσιακό πιθοστάστι, το αμφιθέατρο Διόνυσος, το Αντιπειρατικό μετόχι και το λαογραφικό μας μουσείο
  • Πλήρες παραδοσιακό Ικαριώτικο γεύμα 7 πιάτων από την Μαρία με συνοδεία δύο ποτηριών
  • Οινοποιός
  • Μόνο με ραντεβού, Κρατήσεις τουλάχιστον 48 ώρες πριν