ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΛΑΙΩΣΗ
Οίνος: Ερυθρωπός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 90% – Μανδηλαριά 10%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Προφ. Ηλίας (υψόμετρο 600m.)
Οινοποίηση: Παραδοσιακό πάτημα στο πατητήρι. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με γηγενείς, άγριες ζύμες για 34 ημέρες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα ή άλλες κατεργασίες και χωρίς πρόσθετα θειώδη.
Παλαίωση: Οίνος 16 ετών. Βρίσκεται στην κορύφωση της παλαίωσής του.
Παραγωγή: 2.600 φιάλες.