Συνεχίζοντας και εφέτος τη σειρά των Μουσικών Διαθλάσεων (Refractions), ο συνθέτης και πιανίστας Σωκράτης Γεωργιάδης μοιράζεται τη σκηνή με τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Γιώργη Χριστοδούλου σε μουσικές συνθέσεις και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο που αντέχουν στο χρόνο και στο φως της σελήνης.

Πέμπτη 11.08.22

Θέατρο Διόνυσος

Ώρα 21.00

Είσοδος 9 ευρώ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου πρωτοεμφανίστηκε δίπλα στην Αρλέτα το 1992, στο θέατρο κολλεγίου Αθηνών. Έζησε στην Ισπανία όπου κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές, περιόδευσε σε διάφορες πόλεις και συμμετείχε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Έγραψε μουσική και τραγούδια για το Εθνικό και το ελεύθερο θέατρο. Έχει εμφανιστεί σε χώρους και ανοιχτά θεάτρα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Σωκράτης Γεωργιάδης έχει γράψει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, έργα συμφωνικής, ακουσματικής και χορωδιακής μουσικής, μουσική για πιάνο, φωνή και ποικίλους συνδυασμούς οργάνων και μουσικών συνόλων. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό ςπιχειρώντας μια ολιστική προσέγγιση της μουσικής, ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκερασμό της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης με τη jazz, τα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Την τρέχουσα περίοδο παρουσιάζει την σειρά έργων Refractions (Διαθλάσεις) σε συναυλίες που διοργανώνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είτε σε solo performance είτε σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς και performers. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη σύνθεση, δραστηριοποιείται ως παραγωγός και ενορχηστρωτής, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε δισκογραφικές παραγωγές, αλλά και συνεργασίες με ορχηστρικά, καθώς και μικρότερα οργανικά και φωνητικά σύνολα.