Οίνος: Φυσικώς αφρώδης, λευκός, ξηρός, μονοποικιλιακός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Τοπική ποικιλία Μπεγλέρι 100%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Λιτάνη (υψόμετρο 400m.)
Οινοποίηση: Χρησιμοποιείται ως βάση οίνος litani. Πραγματοποίηση δευτερογενούς ζύμωσης εντός της φιάλης με χρήση γλεύκους από Μπεγλέρι και γηγενείς άγριες ζύμες. Βύθιση φιαλών στο βυθό. Η δευτερογενής ζύμωση πραγματοποιείται σε συνθήκες μη ελεγχόμενες, με τα υποθαλάσσια ρεύματα, την πίεση του βυθού, το φως του ήλιου που φιλτράρεται από το νερό και τις θερμοκρασίες του νερού να φαίνονται ιδανικές συνθήκες για τη διαδικασία. Αργή ζύμωση. Παραμονή στο βυθό για τουλάχιστον 9 μήνες.
Παλαίωση: Καταναλώνεται από το πρώτο έτος κυκλοφορίας του, επιδέχεται μακρά παλαίωση.
Παραγωγή: Πολύ μικρή παραγωγή. 80 φιάλες.