Οίνος: Ερυθρός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 90% – Μανδηλαριά 10%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Προφ. Ηλίας (υψόμετρο 600m.)
Οινοποίηση: Παραδοσιακό πάτημα στο πατητήρι. Άγρια ζύμωση με γηγενείς ζύμες, με εμβάπτιση των στεμφύλων μέσα στο πατητήρι για 40 ημέρες. Μετάγγιση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για ωρίμανση 12 μηνών. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα ή άλλες κατεργασίες και χωρίς πρόσθετα θειώδη.
Παλαίωση: Οίνος 17 ετών. Βρίσκεται στην κορύφωση της παλαίωσής του.
Παραγωγή: 800 φιάλες.