Οίνος: Φυσικώς γλυκύς από υπερώριμα σταφύλια ευγενής σήψης.
Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 100%
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Ράχες.
Οινοποίηση: Με μία ειδική τεχνική, τα μισά σταφύλια αφυδατώνονται ήπια πάνω στα φυτά, ενώ τα υπόλοιπα αφυδατώνονται απλωμένα σε πλαίσια, σε εξωτερικό και σκιερό χώρο. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ενώ έχει προηγηθεί η ευγενής σήψη, οδηγούνται για σύνθλιψη στο πιεστήριο. Ακολουθεί προζυμωτική ψύξη, απολάσπωση και στη συνεχεία ζύμωση σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστή την ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 10° C. Μετά το τέλος της ζύμωσης (80 ημέρες) γίνεται απολάσπωση και φύλαξη σε παλαιά δρύινα βαρέλια, για δύο χρόνια. Αυτό το διάστημα γίνονται τέσσερις φορές: απολάσπωση, αερισμός, ανάμιξη και επαναφορά στα βαρέλια. Ακολουθεί παραμονή για δύο χρόνια σε ανοξείδωτη δεξαμενή και εμφιάλωση.
Παλαίωση: Σε δρύινα βαρέλια για δυο χρόνια. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.
Παραγωγή: 500 φιάλες.