Γιορτή τρύγου στο χωριό

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε εξελίξει την οινοποίηση στον υπαίθριο χώρο του οινοποιείου μας και παράγουμε κρασιά με ελάχιστη παρεμβολή μηχανών, τα διεθνώς γνωστά ως Natural wines. Παράλληλα, ακολουθούμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τα αμπέλια όσο και για το οινοποιείο μας όπως και αρχές της βιοδυναμικής. Τα καλοκαίρια απολαμβάνουμε να σας

Πιστεύουμε ότι σεβόμενοι το περιβάλλον, εκείνο θα μας δώσει αυτό που μπορεί, αποζημιώνοντάς μας για τη σύνεση και την υπομονή μας. Αυτό είναι άλλωστε και το μέτρο που ορίζει τη ζωή στην Ικαρία από τα πρώτα ιστορικά χρόνια. Όπως κάθε καλοκαίρι, σας περιμένουμε να τρυγίσουμε όλοι μαζί παρεά. Από τα μέσα Αυγούστου εώς μέσα Σεπτέμβρη, σας περιμένουμε και φέτος για τον ετήσιο τρύγο της σοδειάς 2021!

Ώρα συνάντησης 9.30 π.μ στο οινοποιείο γνωριζόμαστε παίρνουμε νερό – καπέλα και αναχωρούμε για το αμπελοτόπι μας. Εκεί μαθαίνουμε για την καλλιέργεια και περιποίηση του αμπελιού κι έπειτα ξεκινάμε την συγκομιδή σταφυλιών. Γεμίζουμε τα τελάρα κι επιστρέφουμε στο οινοποιείο για το πάτημα. Ξερόγιασμα, πάτημα με τα πόδια μέσα στο παραδοσιακό γρανιτένιο πατητήρι και δοκιμή του μούστου μέσα σε πήλινους κύλικες. Στης 14.00 καθόμαστε σε μοναστηριακό τραπέζι για ένα παραδοσιακό ικαριώτικο πλήρες γεύμα όλοι μαζί, συνοδευμένο με τα κρασιά μας. Απαιτείται κράτηση. Τιμή ανά άτομο 37 ευρώ.

Παρέχουμε 2 αμάξια με οδηγούς. Για τις θέσεις στο αμάξι τηρείται σειρά προτεραιότητας για όλους τους υπόλοιπους θα πρέπει να έχετε δικό σας μεταφορικό.

Θα χρειαστείτε αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα για την διαδικασία του τρύγου κι αντηλιακή κρέμα.

Τελευταία κράτηση για το τρύγο πραγματοποιείται 24ωρες πριν την ανακοίνωση. Οι ημερομηνίες αναρτούνται στα νέα μας.

Γάμος στο κτήμα μας

Τo οινοποιείο μας από Μάιο εώς Οκτώβρη οργανώνει για εσάς στον χώρο του κτήματος γαμήλια πάρτυ καθώς και πολιτικούς γάμους στο πετρόκτιστο θεατράκι Διόνυσος του κτήματος με θέα το Ικάριο πέλαγος ανάμεσα στα αμπέλια . Προσφέρουμε πακέτα γάμου τα με σκοπό να αφήσουμε μόνο τις πιο άριστες εντυπώσεις και τις ωραιότερες αναμνήσεις για εσάς και τους καλεσμένους σας. Το πακέτα μπορούν να τροποποιηθούν εάν θέλετε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι. Τέλος υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του χώρου και όλη η ετοιμασία να γίνει από εσάς.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέατρο

Το μικρό αρχαιοπρεπές θέατρο «Διόνυσος» βρίσκεται μέσα στο αμπέλι μας, έχει θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου και μας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενούμε κυρίως το καλοκαίρι ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά. Το δημιουργήσαμε με στόχο να ζωντανέψουμε ξανά την παράδοση μας, συνδέοντάς την με τη μυθολογία και την ιστορία του νησιού μας, ώστε να φέρουμε και πάλι κοντά το θεό Διόνυσο με το κρασί και την άμπελο.

Όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ίκαρος έχουν φιλοξενηθεί οι εξής καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα:

  • από την Ικαρία, όπως οι: Θεολόγος Κάππος, θεατρική ομάδα Dυente, Ηλέκτρα Παπασιμάκη, Κούλα Σπανού, Νίκος Πλάκας, Δέσποινα Σιμάκη κ.ά.
  • γενικότερα από την Ελλάδα, όπως οι: Γιώτα Νέγκα, Έλλη Πασπαλά, Haig Yiazijian, Σαβίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελένη Πέτα, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Ρίζου,  Il Parraiso, Δώρος Δημοσθένους, Stringless, Ευγενία Καρλάφτη, Αδελφές Βουγιούκλη, Σπύρος Γραμμένος, Μόρφω Τσαϊρέλη και άλλοι σημαντικοί καλυτέχνες.
  • αλλά και από το εξωτερικό, όπως οι: Kolektif Istanbul, Aires des Argentina, Panselinos Εnsemble, μουσικό παραδοσιακό σχήμα από τη Νορβηγία κ.ά.
    Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να διοργανώσουμε μαζί και τις δικές σας δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό (θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συνέδρια κ. ά.)

* Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο «Διόνυσος» κατά το 2019, αλλά και τα επόμενα χρόνια, επισκεφθείτε την ενότητα του site μας «ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ» ή την σελίδα μας στο facebook Afianes Wines.

Γιορτή τρύγου στο χωριό

Γάμος στο κτήμα μας