Οίνος: Ερυθρός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 90% – Μανδηλαριά 10%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Προφ. Ηλίας (υψόμετρο 600m.)
Οινοποίηση: Παραδοσιακό πάτημα στο πατητήρι. Άγρια ζύμωση με γηγενείς ζύμες, με εμβάπτιση των στεμφύλων μέσα στο πατητήρι για 40 ημέρες. Μετάγγιση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ωρίμανση 12 μηνών. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα ή άλλες κατεργασίες και χωρίς πρόσθετα θειώδη.
Παλαίωση: Προτείνεται μακρά παλίωση. Βρίσκεται στην κορύφωση του.
Παραγωγή: 800 φιάλες (απομένουν 29 φιάλες)