Οίνος: Λευκός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Τοπική ποικιλία Μπεγλέρι 100%.
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.): Ικαρία.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Λιτάνη (υψόμετρο 400m.)
Οινοποίηση: Zύμωση με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 12°C. Μετά το τέλος της ζύμωσης και την πρώτη απολάσπωση ακολουθεί ανάδευση με τις ευγενείς λάσπες ανά δέκα ημέρες για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο ακατέργαστο χωρίς πρόσθετα θειώδη.
Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 10 ετών, κατά τη διάρκεια της βελτιώνονται σημαντικά τα γευστικά χαρακτηριστικά του, καταλήγοντας σε ώριμο ροδάκινο και μαρμελάδα αχλάδι. Η οξύτητα του παραμένει σε σημαντικό βαθμό, η επίγευση απογειώνεται και αυξάνονται οι ροδακινί ανταύγειες του.
Παραγωγή: 2900 φιάλες.