Sold Out!

ΤΑΜΑ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΗΣ 2010 16,5% vol

130,00

Ένας βελούδινος, γενναιόδωρος και με μεγάλη διάρκεια, φυσικώς γλυκύς οίνος από υπερώριμα σταφύλια, με δυναμικό αρωματικό χαρακτήρα, υψηλή οξύτητα και υψηλή αλκοόλη σε πλήρη ισορροπία, που επιδέχεται μακρά παλαίωση. Εκτιμούμε ότι η εκδοχή οινοποίησης του Φωκιανού, που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του συγκεκριμένου οίνου είναι η πλησιέστερη προς τον περίφημο Πράμνειο Οίνο.

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: AW-8539710642 Κατηγορία:

Χρώμα: Λαμπερό, διαυγές, του κεχριμπαριού.

Μύτη: Έντονη και πλούσια, με κυρίαρχα αρώματα του μελιού και των αποξηραμένων φρούτων.

Στόμα: Πλούσιο και ζεστό, με αίσθηση κηρήθρας, αποξηραμένων φρούτων (περγαμόντο) και βοτάνων. Η υψηλή του οξύτητα με την υψηλή αλκοόλη βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία.

Επίγευση: Μακρά και πλούσια, με νότες από αποξηραμένα βότανα.

Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται με καραμελωμένα φρούτα, φρούτα με μέλι, φρουτοσαλάτες, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και λιπαρά τυριά με μέλι. Σερβίρεται στους 10°C.

Οίνος: Φυσικώς γλυκύς από υπερώριμα σταφύλια

Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 100%

Μονοποικιλακός Οίνος

Αμπελοτόπι: Ικαρία / Ράχες.

Οινοποίηση: Με μία ειδική τεχνική, τα μισά σταφύλια αφυδατώνονται ήπια πάνω στα φυτά, ενώ τα υπόλοιπα αφυδατώνονται απλωμένα σε πλαίσια, σε εξωτερικό και σκιερό χώρο. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ενώ έχει προηγηθεί η ευγενής σήψη, οδηγούνται για σύνθλιψη στο πιεστήριο. Ακολουθεί προζυμωτική ψύξη, απολάσπωση και στη συνεχεία ζύμωση σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κλειστή την ανοξείδωτη δεξαμενή και σε θερμοκρασία μικρότερη των 10° C. Μετά το τέλος της ζύμωσης (80 ημέρες) γίνεται απολάσπωση και φύλαξη σε παλαιά δρύινα βαρέλια, για δύο χρόνια. Αυτό το διάστημα γίνονται τέσσερις φορές: απολάσπωση, αερισμός, ανάμιξη και επαναφορά στα βαρέλια. Ακολουθεί παραμονή για δύο χρόνια σε ανοξείδωτη δεξαμενή και εμφιάλωση.

Παλαίωση: Σε δρύινα βαρέλια για δυο χρόνια. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.

Παραγωγή: 1.000 φιάλες κάθε έτος.