Sold Out!

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

25,00

Η καλλιέργεια της ελιάς είναι γνωστή από την αρχαιότητα, οι Ικάριοι γνωρίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, έκαναν μίξη από λάδι κρασί και ψωμί στο πρωινό τους.

Στο ορεινό ανάγλυφο του εδάφους της Ικαρίας η καλλιέργεια της ελιάς γίνεται σε διαμορφωμένες πεζούλες, που δέχονται μόνο το νερό της βροχής και η συλλογή των καρπών γίνεται με το χέρι.

Το έδαφος της Ικαρίας (Γρανίτης-Άμμος) έχει υψηλή οξύτητα, υψηλή μεταλλικότητα ( Κάλιο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Βόριο, απουσία ενεργού Ασβεστίου και Πυριτίου), επίσης χαμηλή ποσότητα οργανικής ύλης κάτι που τo κάνει πραγματικά μοναδικό.

Τα ελαιόδεντρα έχουν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, η επεξεργασία στους καρπούς της ελιάς είναι ελάχιστη και η όλη διαδικασία γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία την ίδια ημέρα της συλλογής. Το ελαιόλαδο μας εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, μετά από φυσική καθίζηση 4 μηνών ώστε να μην επηρεάζεται η θρεπτική και βιολογική του αξία. Οι πεζούλες μας βρίσκονται στα 400 και 600 μέτρα.

Σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις είναι εντυπωσιακά πλούσιο σε Ω3, έχει 39.2mg/100 πολυφαινόλες ποσοστό πολύ υψηλό που το κατατάσσει  αυτόματα στην κατηγορία φαρμακευτικό προϊόν διατροφής, φυτοστερόλες. υπεροξείδια,  ΔΚ -0,003 Α.U και οξύτητα 0.31%. 

Τα ελαιόδεντρα μας προσφέρουν υψηλής ποιότητας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προσφέρει μοναδική γεύση στο φαγητό αλλά και ευεργετική δράση στον οργανισμό σας.

Αυτές οι σταγόνες μακροζωίας διατίθενται σε μπουκάλια των 200 ml και σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής, στα 487 μπουκάλια ανά έτος. Είναι τόσο πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις που μόλις ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα αρκεί για να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Η καθημερινή κατανάλωση υψηλών φαινολικά, εξαιρετικά 
παρθένων ελαιόλαδων είναι μια έξυπνη επιλογή για τη 
βέλτιστη υγεία και ζωτικότητα.

Εξαντλημένο

Κωδικός προϊόντος: AW-2598763511 Κατηγορία: