Οίνος: Φυσικώς αφρώδης, ερυθρός, ξηρός, μονοποικιλιακός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Τοπική ποικιλία Φωκιανό 100%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Προφήτης Ηλίας (υψόμετρο 600m.) Αμπέλια πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργιας με πρακτικές βιοδυναμικής σε πρέμνα 15-60 ετών.
Οινοποίηση: Χρησιμοποιείται ως βάση οίνος Pithari light red. Πραγματοποίηση δευτερογενούς ζύμωσης εντός της φιάλης με χρήση γλεύκους από Φωκιανό και γηγενείς άγριες ζύμες. Η δευτερογενής ζύμωση πραγματοποιείται σε συνθήκες ελεγχώμενες στο υπόγειο κελάρι του κτήματος. Παραμένει και ζυμώνει στο κελάρι για τουλάχιστον 9 μήνες.
Παλαίωση: Καταναλώνεται από το πρώτο έτος κυκλοφορίας του, επιδέχεται μακρά παλαίωση.
Παραγωγή: Πολύ μικρή παραγωγή. 220 φιάλες.