Οίνος: Ερυθρός ξηρός, φυσικός.
Ποικιλιακή σύνθεση: Φωκιανό 90% – Μανδηλαριά 10%.
Αμπελοτόπι: Ικαρία / Προφ. Ηλίας (υψόμετρο 600m.)
Οινοποίηση: Παραδοσιακό πάτημα στο πατητήρι. Άγρια ζύμωση με γηγενείς ζύμες, με εμβάπτιση των στεμφύλων μέσα στο πατητήρι για 30 ημέρες. Μετάγγιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για ωρίμανση 9 μηνών. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα ή άλλες κατεργασίες και χωρίς πρόσθετα θειώδη.
Παλαίωση: Οίνος 18 ετών. Βρίσκεται στην κορύφωση της παλαίωσής του.
Παραγωγή: 2.800 φιάλες.