Γιατί να μας επισκεφθείτε;

Το οινοποιείο βρίσκεται σε έναν κατάφυτο λόφο, διάσπαρτο με ογκόλιθους από γρανίτη, ένα πραγματικό «καταφύγιο» για τους εραστές του κρασιού και της φύσης. Δεν ήταν μόνο το πάθος για το καλό κρασί που οδήγησε την οικογένεια Αφιανές που οδήγησε σε αυτό το ταξίδι, αλλά και ένας βαθύ σεβασμός προς τις αρχαίες ικαριώτικες τεχνικές, τις τοπικές ποικιλίες και τις παραδόσεις οι οποίες διατηρήθηκαν ανά τους αιώνες.

Επισκέψιμο οινοποιείο

Το οινοποιείο βρίσκεται σε έναν κατάφυτο λόφο, διάσπαρτο με ογκόλιθους από γρανίτη, ένα πραγματικό «καταφύγιο» για τους εραστές του κρασιού και της φύσης.

Το κτήμα Αφιανές στα ικαριώτικα υψίπεδα, με θέα στα δυτικά του νησιού, είναι το σημείο όπου το κρασί, οι φίλοι, η φύση και η παράδοση συναντώνται.

To οινοποιείο είναι ανοιχτό καθημερινά 12.00 με 22.30 με δωρεάν είσοδο, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του οινοποιείου και να μάθουν για τις πατροπαράδοτες τεχνικές της ικαριώτικης οινοποίησης, όπως για παράδειγμα είναι η ζύμωση του μούστου μέσα σε πιθάρια θαμμένα στη γη. Μπορούν επίσης να εξερευνήσουν το γρανιτένιο πατητήρι όπου γίνεται το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών, το πετρόχτιστο πειρατικό σπιτάκι μέσα στο οποίο φυλάσσονται τα παλαιότερα κρασιά του οινοποιείου, το πέτρινο αμφιθέατρο, καθώς και τον λαογραφικό χώρο στον οποίο εκτίθενται είδη παραδοσιακής ικαριώτικης οικοτεχνίας. Τέλος, υπάρχει η επιλογή να προμηθευτούν κρασιά της συλλογής μας από το πωλητήριο του οινοποιείου.

Wine bar

Οι επισκέπτες μπορούν καθημέρινα χωρίς κράτηση 18.00 – 23.00 να απολαύσουν ένα ελαφρύ δείπνο, συνοδευτικά πλατό ντόπιων προιόντων, αλλά και φυσικά να γευτούν μια πλούσια συλλογή ικαριώτικων οίνων, είτε στο χώρο του wine bar είτε στα πριβέ τραπέζια τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα ανάμεσα στα κλήματα του οινοποιείου και τέλος εάν το επιθυμούν  να προμηθευτούν κάποια από την συλλογή μας.

Γευσιγνωσία & ξενάγηση

Δοκιμάστε τις εκλεκτές μας ποικιλίες κρασιού. Κλείστε ραντεβού και γνωρίστε τες από κοντά σε μια μοναδική εμπειρία.

Εκδηλώσεις

Στο οινοποιείο μας γίνονται τακτικά εκδηλώσεις. Από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι γάμους και γλέντια!

Οινικές εμπειρίες

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο του οινοποιείου μας μέσα από μια μοναδική ξενάγηση!