ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

PHOTO-POIKILIES

Το έδαφος της βορειοδυτικής Ικαρίας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ο συνδυασμός των οποίων μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε μοναδικής υφής και γεύσης φρούτα αλλά και κρασιά. Είναι αργιλοαμμώδες με χαμηλό pH (όξινο), μηδενικό ενεργό ασβέστιο, ελάχιστη οργανική ύλη και φωσφόρο και σημαντικές συγκεντρώσεις ιχνοστοιχείων, όπως κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, βόριο κ.ά. 

Οι δύο προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε.) ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούμε στον τόπο μας με πολύ αγάπη, έμφαση στις βιολογικές μορφές καλλιέργειας και με διάθεση δημιουργικού πειραματισμού, είναι οι «Φωκιανό» και «Μπεγλέρι».

 Μετά από μια εικοσαετία στο χώρο της καλλιέργειας των δύο αυτών άγνωστων στον υπόλοιπο κόσμο ποικιλιών, οινοποιώντας με διαφορετικές τεχνικές και χρησιμοποιώντας πειραματικούς αμπελώνες σε διαφορετικά υψόμετρα και μικροκλίματα σε όλη την δυτική πλευρά του νησιού, παρατηρήσαμε ότι παράγουν εξαιρετικά τελικά προϊόντα με μεγάλη διάρκεια και βελτίωση σε βάθος χρόνου, τόσο σε μπλεντ, όσο και σε μονοποικιλιακά (έτσι οινοποιούμε τα τελευταία δέκα χρόνια).

 Ορισμένοι τρύγοι, όλα αυτά τα χρόνια, μας έδωσαν οίνους εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής αξίας που φυλάσσονται στην κάβα μας και σας προτείνουμε να τους δοκιμάσετε σε συνδυασμό με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής αλλά και ικαριακής κουζίνας.