Ξεναγήσεις

xenagisis

Αξέχαστες εμπειρίες, μοναδικές εικόνες

Το σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος Αφιανέ βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία Ραχών στη βόρειο-δυτική Ικαρία και είναι κτισμένο μέσα σε αμπελώνα σε υψόμετρο 610 μ. Είναι επισκέψιμο και καθημερινά πραγματοποιούνται στο χώρο του ξεναγήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να γνωρίσετε τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης, ξεκινώντας από το «κυκλώπειο πέταλο» και το παραδοσιακό πιθοστάσι, στο οποίο προετοιμάζεται όλη η διαδικασία της οινοπαραγωγής.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στον υπόσκαφο χώρο του οινοποιείου μας, όπου φιλοξενούνται το σύστημα οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και οι χώροι ωρίμανσης και αποθήκευσης του κρασιού. Στον πάνω όροφο βρίσκονται τα γραφεία, το οινοπωλείο (ο χώρος όπου μπορείτε να αγοράσετε τα κρασιά της επιλογής σας) και το εκθετήριο με τη συλλογή από παραδοσιακά χρηστικά αντικείμενα.

Το αρχαιοπρεπές θέατρο «Διόνυσος» και ένα παλαιό παραδοσιακό κτίσμα διαμορφωμένο σε κάβα βρίσκονται επίσης μέσα στον αμπελώνα μας, αποτελώντας το επιστέγασμα της όλης εικόνας του οινοποιείου μας. Σε όλους τους χώρους μας οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά μας με θέα το Αιγαίο πέλαγος.

Σας περιμένουμε στο οινοποιείο μας που δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη και αφιερώνοντας πολύ χρόνο, για να ανακαλύψετε μαζί με τον Κωνσταντίνο και το Νίκο Αφιανέ τις Ικαριώτικες ποικιλίες σταφυλιών, για να μυηθείτε στα μυστικά των κρασιών μας, αλλά και του Πράμνειου οίνου, με αναφορές από τον Όμηρο και τον Ιπποκράτη. Υπεύθυνη για τις ξεναγήσεις και τη γενικότερη εικόνα του Κτήματος Αφιανέ προς τα έξω είναι η Μαρία Καρούτσου, σύζυγος του Νίκου Αφιανέ.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το κτήμα μας καθημερινά για να:

Δείτε από κοντά το λαογραφικό μας χώρο με τα Ικαριακά παραδοσιακά χρηστικά αντικείμενα (καθημερινά 12.00 - 21.00 / Είσοδος δωρεάν).

Σας ξεναγήσουμε στο αμπέλι μας, όπου μπορείτε να γνωρίσετε την ιδιαίτερη και πανάρχαια μέθοδο οινοποίησης των Ικάριων, που γίνονταν μέσα σε αμφορείς θαμμένους στη γη. Καθημερινά 12.00-19.00.

Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή του τόπου μας κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο σας προσκαλούμε εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην οινοποίηση αυτή. Δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 227504000, 2275041556 ,6977893731, 6970556360 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@afianeswines.gr

Δοκιμάσετε τα κρασιά μας, συμμετέχοντας σε μια ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας. Με αγάπη και σεβασμό, στις ποικιλίες που ανέδειξαν ξανά την Ικαρία, αφιερώνουμε χρόνο, σε εσάς για να τις γνωρίσετε καλύτερα.

Παρακολουθήσετε στο γραφικό θεατράκι μας «Διόνυσος» κάποια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο), στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ίκαρος» (υπεύθυνος Βαγγέλης Φάμπας).

Δοκιμάσετε μαζί με την παρέα σας και με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου τα κρασιά μας, συνοδεύοντας τα με Ικαριώτικη καθούρα (φρέσκο κατσικίσιο τυρί) και άλλες ιδιαίτερες γεύσεις από την Ελλάδα (καθημερινά 12:00 - 22:00).

Επιλέξετε από το κελάρι του οινοποιείου μας το κρασί που θα συνοδεύσει τις ιδιαίτερες στιγμές σας και θα κρατήσει για καιρό ζωντανή την ανάμνηση της επίσκεψή σας στο κτήμα μας και στο όμορφο νησί μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 22750 40008, 22750 41556, 6977893731 και 6970556360.

* Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο θέατρο «Διόνυσος» επισκεφθείτε την ενότητα του site μας «ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ».